Какво е Зеолит?

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА:

Зеолитът представлява минерал със структурна кристална решетка. Той абсорбира и заключва като в капан вредоносните вещества във всеки организъм, изхърляйки ги чрез отделителната система. Подпомага регенерацията на организма, но не е лекарство. Извлича тежките метали, свободните радикали, киселинните остатъци и по този начин пречиства тялото и лекува от множество заболявания.

ЧИСТОТА И СЪДЪРЖАНИЕ НА ЗЕОЛИТА:

Чистотата и съдържанието на зеолита са от ключово значение за ползите и силата на действието му. Zeolife използва най-висококачественият зеолит на Балканите от находища в Сърбия.

В природата има повече от 200 вида зеолити. Най-високо качество имат находищата в Куба и Япония, чийто зеолит е с около 95% чистота, след което се нареждат находищата в Сърбия, които съдържат 90-95% чистота на минералите.

Зеолитът, който влияе най-благоприятно върху човешкото тяло е с катионообменен капацитет от над 150 meq (милиеквивалента) на 100 г. Зеолитът в нашите продукти, имат капацитет на катионен обмен над 180 meq (милиеквивалента) на 100 г, което е най-високата чистота, която може да се приема орално.

ЗЕОЛИТА В НАШИТЕ ПРОДУКТИ:

За правилното активирането на зеолита се изисква конкретна температура и много ситно смилане – процес, който се извършва по стандарт за активиране на зеолита, преди употребата му в разнообразните продукти.

Зеолитът в продуктите на ZEOLIFE е пречистен в степен, която няма вредни натрупвания от тежки метали. Това позволява приема на минералните добавки, без отрицателни последствия за човека и без последваща пауза и отчистване от самия зеолит.

КАЧЕСТВА:

Зеолитът действа като защитна система, тъй като се свързва с излишните киселини и възстановява нормалната рН стойност на 7.35 до 7.45. По този начин се предотвратява размножаването и оцеляването на вируси, бактерии и гъбички.

Кристалите на зеолита, които обикновено са положително заредени, действат като клетка, която събира в себе си вредните вещества, обвързвайки ги плътно. Новообразуваната връзка между зеолита и токсинът е изключително силна и позволява пълно отстраняване на вредните частици от тялото.

Природните минерали имат най-голям афинитет към олово, живак, кадмий, арсен, пестициди, микотоксини, различни химикали, гъбички.

Употребата на зеолит дава повече енергия, концентрация, психическа яснота, жизненост, по-добро настроение, усещане за мир и удовлетворение. Това са положителните вторични ефекти, тъй като елиминирането на тежките метали позволява на организма да задържа и усвоява магнезия и след това тялото функционира успешно с увеличения биологичен източник на телесна енергия. Когато това взаимодействие се осъществява на оптимално ниво, хората имат повече енергия и се чувстват добре.

Зеолитът съдържа съществени елементи, необходими за оптималното функциониране на здравата клетка и е ефикасен в превенцията на преждевременното остаряване. Съдържа микро и макро минерали, които имат уникален, леко алкализиращ ефект, а това е много важно за нивото на Рн в организма и неговата жизненост.