Wait when page loaded

БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ НА: 0884 176 777 | 0700 70 740 | 0988 888 575

office@zeolife.bg

Думата зеолит идва от гръцките думи “ZEO” (кипя) и “Lithos” (камък), което означава кипящ камък

Структурата представлява кристална решетка, чийто скелет се състои от тетраедри SiO4 и AlO4, между които са оформени кухини и канали, с размери  0,4μm напълно свързани йони K+, Na+, Ca++ … Благодарение на тази структура зеолит действа като гъба, има силна абсорбираща мощност и висок капацитет на катионен обмен.

В медицинските цели се използва изключително кристален зеолит клиноптилолит.

Зеолит клиноптилолит може да осигури полезни медицински ефекти само ако е активиран, независимо от физическите и химическите характеристики, които притежава в естествената си форма. За  консумация от човека клиноптилолитът трябва да отговаря на следното:

  • Размерът на частиците трябва да бъде възможно най-фин като размерът се измерва в микрони. Нашите продукти са с гранулация не по-малко от 1 микрон до максимум 20 микрона.
  • Висок капацитет на катийоннен обмен – благотворен ефект върху човешкото тяло има зеолит, чийто катийоннообменен капацитет е 150meq / 100 г зеолит. Нашите продукти са с капацитет на катийонен обмен 180meq / 100 г зеолит, който е на самия връх на световно качество.
  • Висок процент клиноптилолит – до 95% процента на клиноптилолит варира от находище до находище на минерала. В природата има повече от 200 находища на зеолит. С най-високо качество са тези в Куба и Япония, с 95% клиноптилолит. Зеолити, които могат да бъдат намерени в Сърбия на различни места са много добри. Нашите продукти съдържат 90-95% клиноптилолит, което е от най-високо световно качество.

Лечебни свойства на зеолита

Благодарение на своите невероятни качества и лечебни сили зеолитът в Япония е наречен “магически камък”, а в Гърция – “камък на живота”.

По този начин, както е описано, зеолитът има специфична способност в своята триизмерна кристална структура, която се състои от взаимосвързани кухини да извежда токсични вещества от организма ни. От най-безобидните, до най-опасните от тях, като например тежки метали (живак, олово, арсен …) и радиоактивни частици.

Зеолитът е полезен за храносмилателната система. Стимулира храносмилането и може да помогне за предотвратяване на диария, причинена от голямо количество амоняк в червата. Този минерал абсорбира от стомаха и червата вредните нитрати и нитрити (които се намират в индустриално преработени храни, за да се запази тяхната свежест и вид), преди тялото да ги усвои.

С премахването на вредните вещества в организма се осигурява здравословна функционалност и по-силен имунитет. В този списък влизат широко разпространените хербициди, пестициди, никотин, алкохол, както и свободните радикали.

Зеолит клиноптилолит е естествено вещество, което  напълно се изхвърля от организма. НЕ МОЖЕ да се предозира или да предизвика някакви неблагоприятни последици. При поглъщане работи активно 4-6 часа.

0
    0
    Твоята Количка
    Празна КоличкаОбратно в Магазина