Wait when page loaded

02 4445333; 0884176777 ЗА ПОРЪЧКА НАД 69лв БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

office@zeolife.bg

Думата зеолит идва от гръцките думи „ZEO“ (кипя) и „Lithos“ (камък), което означава кипящ камък

Структурата представлява кристална решетка, чийто скелет се състои от тетраедри SiO4 и AlO4, между които са оформени кухини и канали, с размери  0,4μm напълно свързани йони K+, Na+, Ca++ … Благодарение на тази структура зеолит действа като гъба, има силна абсорбираща мощност и висок капацитет на катионен обмен.

В медицинските цели се използва изключително кристален зеолит.

Зеолитът може да осигури полезни медицински ефекти само ако е активиран, независимо от физическите и химическите характеристики, които притежава в естествената си форма на минерал. За  консумация от човека минералите трябва да отговарят на следното:

  • Размерът на частиците трябва да бъде възможно най-фин като размерът се измерва в микрони. Нашите продукти са с гранулация не по-малко от 1 микрон до максимум 20 микрона.
  • Висок капацитет на катийоннен обмен – благотворен ефект върху човешкото тяло има зеолит, чийто катийоннообменен капацитет е 150meq / 100 г зеолит. Нашите продукти са с капацитет на катийонен обмен 180meq / 100 г зеолит, който е на самия връх на световно качество.
  • Висок процент чистота на минералите – максимално до 95% може да варира от находище до находище. В природата има повече от 200 находища на зеолит. С най-високо качество са тези в Куба и Япония, с 95% чистота. Зеолитите, които се добиват в Сърбия се нареждат сред тях с безупречно качество. Нашите продукти съдържат 90-95% чистота, което е най-високото качество налично на земята.

Лечебни свойства на зеолита

Благодарение на своите невероятни качества и лечебни сили зеолитът в Япония е наречен „магически камък“, а в Гърция – „камък на живота“.

По този начин, както е описано, зеолитът има специфична способност в своята триизмерна кристална структура, която се състои от взаимосвързани кухини да извежда токсични вещества от организма ни. От най-безобидните, до най-опасните от тях, като например тежки метали (живак, олово, арсен, и др.) и радиоактивни частици.

Зеолитът е полезен за храносмилателната система. Стимулира храносмилането и може да помогне за предотвратяване на диария, причинена от голямо количество амоняк в червата. Този минерал абсорбира от стомаха и червата вредните нитрати и нитрити (които се намират в индустриално преработени храни, за да се запази тяхната свежест и вид), преди тялото да ги усвои.

С премахването на вредните вещества в организма се осигурява здравословна функционалност и по-силен имунитет. В този списък влизат широко разпространените хербициди, пестициди, никотин, алкохол, както и свободните радикали.

Минералът зеолит е естествено вещество, което  напълно се изхвърля от организма. НЕ МОЖЕ да се предозира или да предизвика някакви неблагоприятни последици. При орален прием,  работи активно 4-6 часа в организма.

0
    0
    Твоята Количка
    Празна КоличкаОбратно в Магазина